perjantai 11. toukokuuta 2018

Ohoj ålänningar!

Vi har en nyhet på sievinet.fi. Numera kan man beställa Sievis produkter även till Åland! Därför är detta blogginlägg skrivet på svenska, för att önska er välkomna till oss.

Fastän vår webshop är finskspråkig så ger vi kundservice även på svenska, det är bara att ta kontakt per telefon eller mail ifall ni behöver råd eller hjälp med något. Detta gäller ju definitivt inte bara ålänningar utan alla våra kunder som vill ha betjäning på svenska.

Eftersom Åland inte hör till samma skatteområde som övriga Finland säljer vi momsfritt till Åland. Här följer nu instruktioner om hur ni skall gå till väga!

Hur får jag priset momsfritt i webshopen på sievinet?

När ni kommit in på hemsidans startsida finns det en gul ikon var det står ”TOIMITAMME NYT MYÖS AHVENANMAALLE”. Klicka på denna ikon så blir alla prisen momsfria. Samma sak händer också om man klickar på den finska flaggan (EUR/Suomi) uppe i högra hörnet och där väljer Ahvenanmaa/Åland.


Obs! Detta skall göras innan ni går till shopingbagen för att slutföra beställningen, priset blir t.ex. inte momsfritt bara genom att mata in åländskt postnummer i mottagarens adress.

I vilket skede sker då förtullning och momsbetalning?

För privatpersoner levereras ert paket till posten, ni får en avi när paketet finns att hämta ut. På yttre sidan av paketet finns den momsfria fakturan och med den som underlag betalas sedan momsen och förtullning på posten. Mycket enkelt!
För företag som är momsregistrerat levereras paketet direkt hem. Kraven är att köparens FO-nummer samt texten ”moms reg” finns skrivet tydligt på paketet, detta ordnar vi! Momsen redovisas då i köparens vanliga momsredovisning till Skatteförvaltningen.

 

Välkomna att göra era inköp hos oss!

 

https://www.sievinet.fi/
Sievi Spike: Nyt loppuu liukastelu

Sievi Spike: Nyt loppuu liukastelu   Nyt on se aika vuodesta, kun pitää varautua liukkaisiin keleihin. Neljä kymmenestä suomala...